Menu
header photo

Charlie Andreasson

Human Right Defender

11/2-19  Trailer av Killing Gaza

Killing Gaza är en fullängdokumentär av Max Blumenthal och Dan Cohan om vad som skedde i Gaza under Operation Protective Edge, och i filmmaterialet finns krigsbrottet då Salem Shamaly sköts till döds framför våra fötter under ett eld upphör. Jag träffade senare Max och Dan i Gaza då vi var ut på samma fiskebåt, en tur som fick avslutas i förtid då en israelisk militärbåt närmade sig. Videon här är alltså endast en trailer men går att ladda ner för en billig peng. Kan starkt rekommenderas.

11/2-18  Unik video hur livet gestaltar sig för några av alla de ännu levande offer efter Israels militära övergrepp 2014

17/1-19 Diverse filmklipp du vanligtvis inte får se i media

Diverse filmklipp från Israel, det ockuperade Västbanken samt Gaza. Självklart är inte alla israeler så hatfulla som dem som visas här men det ger en bild av det allmänna och det politiska klimatet där, med öppet hat, våld av ockupationsstyrkor samt delar av det stöd detta våld ändå har från lobbygrupper utomlands.

Efter ni har sett de här klippen, ägna de israeliska grupper och individer som arbetar mot ockupationen och vad de får utstå från sin omgivning. Mycket starkt och rakryggat av dem, och de förtjänar helt klart en eloge.

1/1-19 Massakern på familjen Samouni

Skulle kunna skriva spaltmeter om händelsen men jag låter denna korta filmen säga tala för sig själv, och istället för att servera dig information låter jag er läsare ta reda på mer själva. Mycket om händelsen och om familjen finns att finna på YouTube. Själv träffade jag tillsammans med ISM de överlevande barnen i Gaza 2013 då vi tog dem med en hyrd buss och spenderade en dag på stranden tillsammans med dem. Det tragiska i det hela är att detta inte är en isolerad händelse.

4/12-18    Israelisk militär skjuter obeväpnad man bakifrån, hävdar nödvärn

VARNING. Starka bilder

En video som motsäger den israeliska militärens version att de öppnade eld under ett våldsamt upplopp i Tulkarm på Västbanken där dussintals palestinier kastade sten mot dem. I själva verket sköt de en obeväpnad man som lugnt avlägsnar sig från det håll det dödliga skottet kommer. Och som inte det vore nog, de lämnar den 22-årige Muhammad Habali utan någon form av läkarvård och det är först efter att soldaterna hade avlägsnat sig som lokala innevånare vågar sig fram till kroppen.

Närmare 300 palestinier har bara i år dödats av israeliska styrkor.

"Israels armé är en terrororganisation"

Här en film där Miko Peled, en israelisk-amerikansk aktivist som bland annat gett ut boken  förklaras varför Israel startade bombningarna just 11.25 under 2018 års militära övergrepp, eller massaker, på människorna i Gaza 2008. Ni skall få en ledtråd. Barn.

Filmklipp Israel inte vill att du skall se

Film som visar den israeliska armens brutalitet när de först medvetet kör på en palestinier, misshandlar honom, förvägrar ambulanspersonal att ta honom därifrån och till sist attackerar journalister som försöker dokumentera det inträffade.

Den här videon är borttagen från Youtube

Övervakningskamera

En film från 2015 som visar när israeliska soldater rusar in i ett butikslager och misshandlar mannen där inne svårt.

Denna film är tyvärr borttagen från Youtube.